MENÜ

Hörikéim Nálatok!

 

 

Kishörcsögeim, akik már nálatok laknak, lássuk milyen életük van!

 

(Ha van tőlem hörcsögöd és meg vagy elégedve a kis jószággal küldj pár fotót meg pár sort és felrakom az oldalra!)

 

 

   
Pinky  Mandika   ifj. Pihe 
     
   
 Karácsony 2010 Google Cseresznye
     
     
  Moófli Döncike   Panna
     
 
 Bogyó  Jake  Merrys/Muffin
     
   
  Ucsini  Babó  
 
Karácsonyi ünnepek a hörikkel: (2010. december)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Pinky (vadas nőstény) 

  
 • Név: Pinky (vadas nőstény)
 • Tulajdonos: Ildikó és csemetéi
 • Születés ideje: 2010. szept. 16.
  Cucu és Muaddib második almából

 

"Szia!
Mi is köszönjük, hogy ilyen aranyos hörit neveltél nekünk, mert tényleg nagyon kezes!
Nagyon édes Pinky. Szeret minket nagyon:-) Hihetetlen, de mikor megyünk arra már jön oda hozzánk. Ha benyúl a kislányom vagy én már mászik a kezünkre. De bent is nagyon elvan. Szereti a faházát nagyon. Meg a homokózóját, végülis bent hagytuk azt is. Nagyon jól elvan. Fel szokott menni az emeletre "edzeni", sokat mókuskerekezik, aztán lejön iszik, utána hempereg a homokózban és megy lefeküdni.
Délután amikor a kisgazdija hazajön első útja a Pinkyhez vezet. Ilyenkor kiveszi és kint van 10-20 percig.
Pinky is evett már mindenfélét, a höri menükön kívül szereti a túrót, almát, sajtot...
Szóval a lényeg, Pinky jobb helyre nem is kerülhetett volna. :-)"

 

Ildikó 


 Mandika (mandarin nőstény)

 

"Kedves Kriszti!
Nagyon kedves állatka, mindannyiunk kedvence lett! :)
Úgy tűnik szereti az új helyét, nagyon kis érdeklődő, tegnap sokat hajtotta a forgóját is, gömböt is kapott, az is nagyon megy neki! :) Mindent sikerült bevásárolni!
Nagyon sokat forgózik a forgójában, főleg estefelé, tegnap este kb. 2 órán keresztül ki-be ment és forgott."

 

Üdvözlettel: Adrienn


Pihe (pearl nőstény)

 
 • Név: Pihe (pearl nőstény)
 • Tulajdonos: Renáta
 • Születés ideje: 2010. október. 25. 
  Pihe és Mangó első almából

 

 Egy hörcsög naplójából:

 

2010.11.21 - szombat

 

"Szia! Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen jó helyre juttattál!
Nagyon jó itt, majd a képeken is láthatod, mekkora ketrecbe lakom. 2 kéróm van: egy faház, és egy WC papír guriga, amin egy kis zokni van. Mind a kettő nagyon kényelmes, puha. Van egy kutyuskájuk, Bogi, akiről nem tudom eldönteni, hogy szeret, vagy bántani akar, mert mindig sír a kalitkám előtt, mert látni akar, máskor meg, ha megmutat engem neki, nyalogatni akar, és kicsit felém ugrik. Anya szerint lehet anyai ösztön! Amúgy nekem is van csövem, amin lemegyek, és egy lépcsőm, amin föl. Nagyon ritkán fordítva. Szeretem még mindig a mézes karikát és a tejfölt. Az utóbbit ma egy kis tányérba fönt kaptam, amire azonnal rácsobbantam, és fel is borítottam, így ráfolyt a  homokozómra. Anya azonnal kitakarította. Sokszor felébredek, mert mindig bejön valamiért, de nem zavar. Sokszor hoz nekem zöldséget, gyümölcsöt, amit szívesen elfogyasztok!

 

Ui.: Remélem Szülőanyuci már jobban van, és bocsánat, ha túlterheltünk! Jó gyógyulást! És további jó hörizést!"

 

 
Ucsini (dalmata)
Nagyon szeretjük, remélem tetszik! Neve: Ucsini 
 
 
 Moófli (fekete)
 
 

Szia!

Gondoltam írok, hogy tudd mi a helyzet a kis hörivel. Moóflinak hívják és nagyon boldog az új otthonában.Van neki minden, gurigák, 3 emeletes kunyhó és kerék az edzésekhez. A padláson lakik, gondolom, mert az a legsötétebb. Naplemente után pedig felforgatja az egész terráriumot. Nagyon szelíd, ha beteszem a kezem azonnal beleszalad (persze, ha ébren van).

Szóval még egyszer: Köszönöm! És mindent megteszek, hogy örömet szerezzek neki, ha már ő is azt szerez nekem.

Üdv,Csaba

 
 Döncike (pearl hím)
 

 Kedves Ildikó és Kriszti!


Mivel Döncikével tegnap elég későn értünk haza, már nem sok minden történt, de az annál inkább tartalmas volt.
Először is jobbnak láttuk összeismerkedtetni sziámi cicánkkal - Kyrával.
Az ismerkedés jól sikerült: Döncike élénk érdeklődést mutatott a furcsán kurta fülű szőrős lény iránt. A cicus nem tekintette őt eledelnek, csak alaposan körbeszaglászta, hozzádörgölőzött, majd kissé távolabb letelepedett a kanapén. A kis hörcsögnek azonban ennyi tapasztalat nem volt elég, beszaladt a macskusz lábai közé. A nem várt további érdeklődés a mi Kyránkból menekülést váltott ki... valami olyasmi történt -a család nagy derültségére - mint amikor egy egér átszalad egy szobán, ahol egy tőle félő nő is jelen van. A cicus egy pillanat alatt nagyot pattant, majd felugrott a párnák tetejére.


Amikor Döncikét helyére tettük és feltérképezte a terepet, egyből nyugovóra tért kerámiaházikójában. A macskusz még  várt az akvárium mellett, hátha újra megjelenik, aztán kitessékeltem a szobából őkelmét, mert jobb az óvatosság: ha kisfiam nem felügyel, nem tartózkodhat Döncike közelében.
Éjjel egyébként kétszer mentem fel a tetőtérbe a cicáért, hogy hagyja a nyávogást és inkább aludjon velem. Annyira be szeretett volna menni az András-Döncike szobába.

 

Ma - miután hazaért - Andrásom hívott. Kérdeztem mit csinál. Azt mondta: ő és a cica nézik Döncikét, Döncike pedig őket. Addig nem meri kivenni, amíg haza nem érek, nehogy elszalassza.
Most csak pár képet küldök a tegnapi ismerkedési estről. A többit majd később.


Kellemes hosszú-hétvégét és szép napokat kíván: Julcsi

 
 Panna (kék nőstény)
 

 Szia!

Köszönöm a hörcsögöt. nagyon aranyos, szelíd. Megbarátkozott az új helyével, épp az előbb vacsizott egy kis tejfölt és most fürdik.
Panna lett a neve, a Pöttöm Pannából. :))

Üdvözlettel, Melinda

 
 Bogyó (vadas)
 

 Szia! :)

 
Küldök egy pár fotót a höriről, amit ígértem!
Szeretném, ha mindet látnád, amik vannak, most csak egy párat küldök, próbálok olyanokat, amik élesebbek.


Üdv.: Nóri


Ui.: Bogyó is "üdvözöl" :)).... (a tejfölimádó :D, de már nem sokáig, mert mondtad, hogy ne adjam neki tovább 3 hónapos kora után, persze fog kapni azért néha egy kicsit, mert lételeme lett... de már mostanában is megpróbáltam csökkenteni az adagot és hogy nem mindig kap, csak egyre ritkábban)...

 

 

 
 Jake (mandarin hím)
 

 Szia, Krisztina!

Az új kis hörit elneveztem Jake-nek, és már olyan jól birtokba vette a ketrecét, hogy mindenre egyből felmászott, és délután óta egyfolytában a kereket hajtja :D
A házikójába tettem összetépkedett papírzsepit, mert az előző hörim azt nagyon szerette, mert jó puha, eddig úgy tűnik, hogy neki is tetszik, mert jól belebújt. Örülök, hogy végre lakik valaki a ketrecben. :)
Küldök pár képet az első mozzanatokról. Telefonnal csináltam, de azért remélem, hogy látszik.

üdv,

Ági

 
Merrys / Muffin (pearl-camel nőstény)
 

Szia Kriszti!


Bocsi hogy csak most jelentkezek.. de eddig nem jutott időm beszámolni Merrys/ Muffin-ról.
A hazaúton teljesen meglepődtem, míg én kapaszkodtam a buszon, mert úgy zötyögtünk, ő boldogan aludt.. hát jókat mosolyogtam rajta. :)

 

Az első pár napban meg volt szeppenve... kicsit visszahúzódóbb volt... de hagytuk hagy szokja az új helyet. Viszont ha meglátta a lisztkukacot, mint aki mindig is itt élt volna sprintelt mindenfelé, csak hogy megkaphassa. :)
A futógömb nem jön be neki... inkább gömb nélkül szeret futkorászni, viszont ilyenkor úgy "bepörög", hogy le sem lehet állítani. Tanulni nem lehet vele, mert nem tudok koncentrálni, mert mindig csinál valami vicceset, jah és imádja a beadandó kész házijaimat lepisilni, na jó csak egyszer történt meg, de nem voltam olyan boldog, de csak ennyi legyen a baj!! :P:D

 

Jajj képzeld találkoztak a nyuszimmal, és a nyulam úgy meglepődött hogy elbújt Muffin elől.
Ahogy látod átneveztük Muffinra, mert nagyim nem tudta kimondani a nevét, és mindig elfelejtette, ezért Muffin lett. Remélem nem haragszol ezért! :)
Az egész család imádja, úgy hogy köszönöm hogy egy ilyen aranyos állatot vehettem tőled. :)
 
Vera és Muffin

 

Merrys nálam született, gyönyörű nőstény volt, egyetlen hibával, utálta a hímeket!!! Mindet megverte, 1-nek a szemét is kikaparta volna ha nem lépek időben közbe, úgy döntöttem inkább szerető gazdihoz kerüljön, ami úgy tűnik sikerült is! ;)

Most 4 hónapos a húga, kisMerrys, pearl-mandarin, most várja majd első almát karácsonyra, egy gyönyörű dalmata hímtől. És Ő szereti a hímeket... ;)

Kriszti

 
Babó (dalmata)
 

 Amikor elhoztuk tőled, rögtön elbújt a házába. Két háza van, egy nagy és egy kisebb, de a nagyot jobban szereti. Néha éjszaka nem tudok miatta aludni, mert folyton rágja a vécépapírgurigát. Amikor bent van a házban, gyakran csak a fehér kis foltjai látszanak. Nagyon szereti a répát és az almát.

A kis Babó már megszokta a helyét, néha még harapdál. Most éppen eszeget, nagyon falánk kishörcsög :) Ma megkínáltuk tejföllel és nagyon ízlett neki, majd hamarosan lisztkukacot is kap. 

Köszönjük a tanácsaidat!

Flóra

 
 Google (pearl hím)  

 
 
 • Név: Google (pearl hím)
 • Tulajdonos: F. Éva
 • Születés ideje: 2010. szept. 16.
  Cucu és Muaddib második almából

 

"Gondoltam írok neked egy levelet, köszönet képpen is, hogy ilyen jófej kishörit neveltél.:)
Amikor elhoztem betettem a helyére és ha mindig is otthon lett volna bejárta kis terciáját, evett, ivott, ja és felfedezte a forgó gömbjét:)
Azóta arról le sem lehet lőni:) kétszer kellett már beolajozzam mert addig tekerte míg nyikorogni kezdett:)
Imádja a tejfölt, meg a salátát, szerintem csomó kaját el is raktároz, mert este mindig feltöltöm a tálját, de mire hazaérek majdnem üres:) ennyi nem férhet a pocakjába:)
Majd ha takarítom bizti előkerülnek. Vettem neki müzlit meg minden finomságot, luxus körülmények között lakik. Ja és nagyon is kezes benyúlok mászik bele a kezembe:)
Imádom!!! Most látom ám a különbséget, mert amit meséltem, hogy a barátnőm vett patkányt vásárba, abszolút nem kommunikatív, elbújik fél.. ellenben Google:) nem fél a kutyáktől senkitől. Bár képzeld vettem neki egy faintos tök házikót de nem használja inkább belefúrja magát a forgácsba a kerék mellé, mintha el akarnák lopni:)"
 

 

 F. Éva    

 
 Cseresznye (vadas nőstény)
 

 

 

 Hírek

 • Nyárra nem várható höribaba!
  2012-08-02 12:29:54

  De semmi pánik, keressék fel az Auróra tenyészetet, náluk mindig akad pár eladó kicsi!

 • Frissült a Hörikéim Nálatok! oldal!
  2011-11-05 01:43:28

  Aki küldött képet, de nem találtam meg a mailek között, dobjon egy mailt, hogy milyen címre-névre keressek rá és hamarosan felkerül! Aki még nem küldött képeket, de szeretne, itt az alkalom! :))))

 • Egy hörikém gazdinál!
  2011-09-10 11:25:52

  Nagyon jó videó! Nevetés

 • Új menüpont
  2011-07-05 01:45:32

  Öröklődés egyszerűen kicsiknek és nagyoknak!! Most írtam, sok a színes kép, reméljük minimális a pontatlanság, de ha valaki meg tudja válaszolni a kérdőjeles részeket azt szívesen fogadom! Nem a részletezés és a szakszavak a lényeg, hanem hogy szélesebb körben megismerjék a színeket és segítsen hörikét választani!

 • Első 3 videóm már megtekinthető!
  2011-06-26 21:20:27

  Rotastak hörik és hörcsög óvoda!

 • Hamstergarten
  2011-05-16 21:30:18

  Hörcsög óvodát nyitottam, nézd meg te is a képeket!!

  Katt ide!

 • Plafononfutó, kertbentanuló
  2011-05-13 02:01:55

  A kertben tanulni a hörivel jó :)
  S, ha a kereket a plafonra szereljük a pici hörcsögök nem tudnak bemászni, így megvédhetjük őket, halk, így tudunk tőle aludni, és a hörimama is nagyon boldog a futkározástól!


 • Szoktatóketrec!!!
  2010-10-31 22:11:43

  Sokak kérésére, íme a képek!

  Képek itt...


 • Látogatottság
  2010-09-10 20:10:26

  egyedi látogató volt eddig a höribabáim oldalán!
  (a fenti dátum óta)


Szavazás

Miről olvasol legszívesebben?
Betegségek
Videóknak örülnék
Inkább képeket nézegetek
Új, vicces ötletek
Szelidítés
Hörcsögök tartása
Hörik összeszoktatása
Genetika
Tenyésztés mikéntje
GYIK
Nem tudom mit keresek itt...
Asztali nézet