MENÜ

 

    

Üdvözlök mindenkit 
MyHamsters (
"The babies")
tenyészetem kishörcsögeinek
honlapján!

 

 Jó szórakozást!

A höri szülők honlapja: Katt a képre!

Sziasztok! 

2002 óta tartok hörcsögöket, hobbitenyésztőként. Családom már 40 éves tapasztalattal rendelkezik aranyhörcsögök terén.

 

Generációkat bűvöltek el a kis tappancsok!

 

 Én is szíriai aranyhörcsöggel kezdtem, majd már 2006-tól dzsungáriai és roborovszki törpehörcsögeim is voltak. Nagyon édes kis jószágok, ezért sosem bírtam ki, hogy ne legyen jónéhány a háznál.

 

Immár több mint 30 dzsungáriai törpehörcsöggel osztom meg az otthonom. 2010 áprilisában, Cucu és Muad1dib első almának születésének örömére, indítottam ezt az oldalt.

 

Lapom születésének valódi oka, hogy egész családom imádja a kishörcsögöket, de eddig nem lehettek akármikor kicsik, mert már az összes ismerősünknek ajándékoztunk, az oviban és a suliban mindenkinek van már nem egy hörcsöge. Az állatkereskedések finnyogtak bevenni a kicsikéket, pedig jobbakat keresve se találhattak volna, ingyen sem akarták befogadni őket.

 

Évekig csak minimális alomszám lehetett. Ekkor találtam rá az ewk.hu-ra! Így saját honlapomon oszthatom meg a képeket és kínálhatom a kishörcsögöket! Így minden picur gazdihoz juthat! Végre nem csak 1-1 almot nevelhetek, mindenki nagy örömére! Igaz minden rokon és ismerős kisgyerek hozzánk jár hörizni...

...meeeert.... höribaba forever!Nevetés

 

 

Pár szó a tenyészetemről:

 
A hörikéim a szobámban laknak, ki terráriumban, ki különböző élményketrecekben, saját és családom öröméért. A lehető legjobb körülményeket igyekszem biztosítani nekik, mindenkinek van halk forgója, itatója, háza és játékai is, hiszen

"a boldog hörcsög, halk hörcsög",

ami igen fontos éjszakai állatok lévén, ha az ember aludni is kíván.
Az élelmet terményestől szerzem be, kevésbé vegyszerezett mint a boltban kaphatóak és a tápértéke is igen magas, mindez biztosít számukra hosszú és boldog életet!
A picinyek éjjel-nappal "megfigyelés" alatt állnak, naponta többször ellenőrzi és babusgatja őket a család több tagja is. Ha van szabad helyem, napi több órát hörcsögjátszótéren töltenek, a kis agyukat is sok inger éri, így megfelelően fejlődik.

Krisztina 

 

 

 Fontos alapszabályok a tenyészettel kapcsolatban:

 • Nincs beltenyészet!
  A szülőket megbízható tenyésztőktől vásároltam, vagy saját tenyésztésűek. Az állatkereskedéseket senkinek nem ajánlom, nem tudhatjuk milyen állapotban voltak tartva az állatok és honnan származnak, gyakran félősek, harapósak, kezelhetetlenek. Továbbá a nagytenyészetek is kerülendőek ha szelíd, kezes állatkát szeretnénk.

 • A kicsik egészségesen, kézhezszokottan kerülhetnek gazdihoz.
  Eddig minden almom nagy örömet szerzett későbbi gazdáiknak, nagyon sokat foglalkozom velük, akár a szádba is vehetnéd őket (bár talán inkább ne tedd) nyugodtan megülnének a nyelveden.
  (Nemrég egy leendő gazdi nagyon megijedt, hogy a kishörcsög talán beteg, olyan nyugodtan csücsült a kezében, nézelődött, mosakodott, na aztán megindult, rohangált össze vissza, valójában igen aktív hörike volt, a gazdi is megnyugodott.)

 • Az almok riták.
  Gyakori 3 hetenkénti szülés egészségtelen az anya és a kölykök számára is, minimum 1,5 hónapot várni kéne a következő fedeztetésig. Az én almaim még ritkábbak, csak akkor lesz újabb alom, ha saját célra szeretnék kishörcsögöt, vagy igény van rájuk esetleg csak a nevelés öröméért.

 • Az első fedeztetés 2,5 hónaposan történhet hím és nőstény esetében is.

 • Már a terhesség alatt is több fehérjét kap a mama:
  Sajtot, tejfölt, túrót, lisztkukacot (ez a nagy kedvenc!), szülés után igény szerint tejet is. Mikor a kicsik nagyobbak ők is kapnak mindebből, hátrány az, hogy az anya gyakran eleszi előlük, így ez nála elhízáshoz vezethet.

 • Ingergazdag környezet:
  Mind a fiatalok és idősebbek számára is. Mindenki kap pörgőt, homokfürdőt, toalettgurigát amit szétrághatnak, zsebkendőt amiből építkezhetnek, valamint az állandó kézbenlét és futtatás is lényeges, ha szelíd hörikét szeretnénk.

 • Mindenki külön terráriumban lakik.
  Kivéve fiatal korban az egynemű testvérek, főleg nőstényeim vannak a picik közül, így ők az első saját almukig.

 • Rengeteg foglalkozás és szeretet!!!
  Egytől eggyig nagyon kezes minden kis hörcsögöm, mindenki meglepődik mennyire lehet játszani velük. (Most éppen egy pónilovas hintóban utazik Mangó és Mira a nászútjukon, unokahúgom jóvoltából... no azért ez lehet már egy kicsit túlzásNyelvöltés)

 • Rendszeresen kapnak zöldséget, gyümölcsöt, megszámlálhatatlan féle magvakat, tápot is!

A kicsik 3,5 hetes koruk után vihetők el, mindannyian szelídek barátságosak lesznek. Folyamatosan frissítem és egyéb információkat is felteszek!!!

  

 


Hírek

 • Nyárra nem várható höribaba!
  2012-08-02 12:29:54

  De semmi pánik, keressék fel az Auróra tenyészetet, náluk mindig akad pár eladó kicsi!

 • Frissült a Hörikéim Nálatok! oldal!
  2011-11-05 01:43:28

  Aki küldött képet, de nem találtam meg a mailek között, dobjon egy mailt, hogy milyen címre-névre keressek rá és hamarosan felkerül! Aki még nem küldött képeket, de szeretne, itt az alkalom! :))))

 • Egy hörikém gazdinál!
  2011-09-10 11:25:52

  Nagyon jó videó! Nevetés

 • Új menüpont
  2011-07-05 01:45:32

  Öröklődés egyszerűen kicsiknek és nagyoknak!! Most írtam, sok a színes kép, reméljük minimális a pontatlanság, de ha valaki meg tudja válaszolni a kérdőjeles részeket azt szívesen fogadom! Nem a részletezés és a szakszavak a lényeg, hanem hogy szélesebb körben megismerjék a színeket és segítsen hörikét választani!

 • Első 3 videóm már megtekinthető!
  2011-06-26 21:20:27

  Rotastak hörik és hörcsög óvoda!

 • Hamstergarten
  2011-05-16 21:30:18

  Hörcsög óvodát nyitottam, nézd meg te is a képeket!!

  Katt ide!

 • Plafononfutó, kertbentanuló
  2011-05-13 02:01:55

  A kertben tanulni a hörivel jó :)
  S, ha a kereket a plafonra szereljük a pici hörcsögök nem tudnak bemászni, így megvédhetjük őket, halk, így tudunk tőle aludni, és a hörimama is nagyon boldog a futkározástól!


 • Szoktatóketrec!!!
  2010-10-31 22:11:43

  Sokak kérésére, íme a képek!

  Képek itt...


 • Látogatottság
  2010-09-10 20:10:26

  egyedi látogató volt eddig a höribabáim oldalán!
  (a fenti dátum óta)


Szavazás

Miről olvasol legszívesebben?
Betegségek
Videóknak örülnék
Inkább képeket nézegetek
Új, vicces ötletek
Szelidítés
Hörcsögök tartása
Hörik összeszoktatása
Genetika
Tenyésztés mikéntje
GYIK
Nem tudom mit keresek itt...
Asztali nézet